Karrierről és döntésről

Idézetek a karrierről és a döntésről

„Minden lépésnek hozadéka van, a nem-döntésnek is – sőt az valahol súlyosabb is, mert ha nem döntünk, a következményekre is kisebb a ráhatásunk.”

Polgár Judit

„Érdemes dönteni, még akkor is, ha nincs hozzá feltétlen kedvünk. Amikor kimondjuk, hogy szerintünk mi is legyen, választásunk felemelő érzést hoz jutalmul, feltéve, ha bele is állunk a döntésbe, magyarán: elköteleződünk annak tartalmi vonatkozásai mellett. No, nem azért, mert biztosak vagyunk benne, hogy a legjobb döntést hoztuk, és azért sem, mert biztosan jól járunk majd, egyáltalán nem; sokkal inkább azért, mert önmagunk maradunk.”

Limpár Imre

„Most! Ez az egyetlen elfogadható időpont a változtatásokra (…). Így csökken leginkább a teher az idegeiden, nem kell kétszer elhatároznod ugyanazt.”

Moldova György

„Nem azért szereztem sikereket, mert jókor kezdtem el, hanem azért, mert fanatikusan kitartottam az általam jónak vélt gondolataim mellett. Ez persze nem azt jelenti, hogy önfejűen gondolkodtam volna már a kezdetek kezdetén, sokkal inkább azt, hogy először tájékozódtam, meghallgattam másokat, majd hoztam egy döntést, amiért vállaltam a felelősséget. Bárki, bármilyen irányban akar mozdulni, saját magának kell döntéseket hoznia!”

Máté Bence

„Vagy előre lépsz egyet a növekedés irányába, vagy hátrafelé a biztonságba.”

Abraham Maslow

„Legbecsesebb nem megújuló erőforrásunk az idő, és ha méltányosan akarunk bánni vele, fontossági sorrendeket kell felállítanunk.”

Barabási Albert László

„Ki kell derítened, hogy mi az, amit szeretsz. Ez ugyanúgy igaz a munkára, mint a párkapcsolatokra. A munkád tölti ki az életed jelentős részét, ezért ha igazán elégedett akarsz lenni, hinned kell benne, hogy jó munkát végzel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz. Ha még nem találtad meg, keresd tovább, ne add fel! Mint az a szívügyekkel lenni szokott, itt is tudni fogod, hogy mikor találtad meg az igazit.”

Steve Jobs

Korábbi bejegyzések

Milyen teszteket tölthetsz ki nálam?

Milyen teszteket tölthetsz ki nálam?

A válasz röviden: az orientify.hu pályadiagnosztikai tesztjeit. Már több éve foglalkozom pályaválasztással, karriertervezéssel. Egészen sok pályadiagnosztikai módszert, ha úgy tetszik, tesztet ismerek. Ezek a klasszikus papír-ceruza tesztek, amit papír alapon megkapsz...

bővebben
Pályaválasztásom története

Pályaválasztásom története

Pályaválasztásom története Az elmondható, hogy gyakran óvodai létünk során tudjuk a legbiztosabban arra a kérdésre a választ, hogy „Mi leszel ha nagy leszel?”(pl.: tűzoltó, orvos, királylány…stb.). Most, hogy visszagondolok erre az időszakra, amellett, hogy felnőtt...

bővebben

Kérdésed van? Keress bizalommal!

Ha bármilyen kérdésed lenne a karriertanácsadással, pályaválasztással kapcsolatos szolgáltatásokkal, vagy szeretnél bővebb információt kapni, vedd fel velem a kapcsolatot.

Új mező